Sonbaharda Ülkemizde Gezilebilecek Yerler
Yaz bitti diye tatil sezonunu kapatmayın. Yazdan izler taşıyan, bir yandan da baharın tatlı esintisini getiren bu günlerde gezebileceğiniz birkaç güzel nokta derledik. Hem yazın bunaltıcı sıcağından ve kalabalığından uzak, hem de sonbaharın bütün renkleriyle dolu güzel bir tatil yaşamak isteyenlere duyurulur.
Kapadokya: Kalkolitik dönemden bu yana sürekli yerleşim alanı olan Kapadokya, tarihte Hıristiyanlığın da önemli bir merkezi olmuş. Olağanüstü kaya şekilleri, hem tarihi hem de kültürel zenginliğiyle UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki bu yer, baharda ayrı bir güzelliğe sahip. Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, Göreme Milli Parkı, Karlık Kilisesi, Karain Güvercinlikleri, Yeşilöz Theodoro Kilisesi bölgede görebileceğiniz yerler arasında.
Bozcaada: Ülkemizin üçüncü büyük adası, Ege denizindeki ülkemize ait iki adadan biri ve Çanakkale’ye bağlı olan Bozcaada (Tenedos), yaz kalabalığının geride kaldığı şu günlerde bir başka keşfedilesi. Homeros’un İlyada Destanı’nda da ismi geçen bu enfes adada görebileceğiniz birçok yer ve ilginizi çekecek pek çok aktivite sayabiliriz. Bozcaada Kalesi, Bozcaada bağları, Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi, Ayazma Yat Limanı, Tuz Burnu, Polente Deniz Feneri’ni görebilir, leziz şarapların tadına bakabilir, Çamlık Piknik Alanı’nda piknik yapabilir, denizin ve adanın kendine has sokaklarının tadını çıkarabilirsiniz.
Amasra: Batı Karadeniz’de Bartın’a bağlı olan Amasra, doğal ve tarihi güzellikleriyle baharda gezebileceğiniz en cezbedici yerlerden biri. Sanatçı Barış Akarsu’nun da memleketi olan, tertemiz plajı, lezzetli yemekleri, sevimli sokakları, kendine has evleriyle bu ilçede görebileceğiniz çokça yer var. 9. yüzyılda Amasra Kalesi içerisinde yapılmış eski bir Bizans Kilisesi iken 15. yüzyılda camiye çevrilen Fatih Cami, Çakraz Plajı, Amasra Plajı, Küçük Kilise, Bizans döneminden kalma Amasra Kalesi, Amasra Müzesi, ziyaret edebileceğiniz yerler arasında.
Şirince: İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince, eski bir Rum kasabasıdır ve Mübadele döneminde Rumların ayrılmasıyla bölgeye mübadiller yerleştirilmiştir. Şarap üretimi yapılan, bağcılık ve zeytincilik açısından verimli, tarihi mimarisi korunmuş olan bu turistik köyü sonbaharda mutlaka görmenizi öneriyoruz. Pansiyon olarak hizmet veren Rum evlerinden birinde kalabilir, sokaklarını yürüyerek keşfe çıkabilirsiniz.
Safranbolu: Karabük’e bağlı bu turistik ilçe, Karadeniz’e 90 km mesafede yer alıyor. Klasik Osmanlı kent mimarisine sahip evleri, aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunuyor. Hamur işleri yönünden de zengin bir mutfak kültürü olan Safranbolu’da meşhur lezzetlerin tadına bakmayı unutmayın. Ayrıca ilçeye yakın ve Safranbolu’nun küçük bir modeli niteliğindeki Yörük Köyü’nü, İpekyolu üzerinde kurulan irili ufaklı yüzlerce kervansaraydan biri olan Cinci Hanı’nı ve Safranbolu Kent Tarih Müzesi’ni de görebilirsiniz.
Odunpazarı: UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren bir başka önemli nokta da Odunpazarı’dır. Eskişehir’in ilçesi olan Odunpazarı, şehrin de ilk yerleşim yeri aynı zamanda. Şehrin güneyindeki tepelere kurulmuş olan bu tarihi ilçe, geleneksel Anadolu Türk Mimari örneklerini yansıtıyor. Rengarenk evleriyle sizi kendisine hayran bırakacak ilçede, tarihi Atlıhan, Eskişehir Sanatları Çarşıları, Arasta Çarşısı ve dünyada sadece Odunpazarı’nda bulunan Lületaşı Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Kurşunlu Camisi ve Külliyesi, Reşadiye Camii de görebileceğiniz diğer yerler arasında. Hatıra olarak lületaşından yapılma hediyeliklerden ya da cam süslerden satın almayı unutmayın.
Yedigöller Milli Parkı: Koruma altındaki bu muhteşem doğal güzellik, baharda bambaşka renklere bürünüyor. Batı Karadeniz’de yer alan parka, Bolu iline bağlı Mengen ilçesinden ulaşabilirsiniz. Büyükgöl, Deringöl, Seringöl, Nazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl ve Sazlıgöl olmak üzere yedi gölün yer aldığı bölge, çok sayıda farklı bitki türü barındırıyor. Doğayla iç içe kamp yapmak, sessizliğin ve huzurun tadını çıkarmak isteyenler için harika bir seçenek.
Yorumlar & Bilgiler
Henüz bir yorum ya da bilgi yazılmamış.